Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Competiţii şcolare, 14-15 februarie 2015

12.02.2015

În perioada 14-15 februarie a.c., Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează mai multe competiţii şcolare dedicate elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Astfel, sâmbătă, 14 februarie a.c., în fiecare unitate școlară din municipiu și judeţ, se va desfăşura etapa I, pe şcoală, a Concursului judeţean de cultură generală ,,Amicii isteți”, ediţia I, la care vor participa elevii de clasa pregătitoare şi clasa I. Proba scrisă va începe la ora 9.30 şi va dura 60 de minute. Accesul elevilor în sălile de clasă se va face între orele 8:30-9:30.  Participarea elevilor la concurs este gratuită.

De asemenea, sâmbătă, 14 februarie a.c., la Liceul Teoretic Decebal, se va desfăşura Olimpiada de fizică, etapa judeţeană, la care vor participa 396 de elevi ai claselor VI-XII, calificaţi la etapa locală. Proba scrisă începe la ora 10:00 şi va dura trei ore, iar accesul elevilor în sala de concurs se va face până în ora 9:30. Rezultatele se vor afişa sâmbătă, la unitatea de învăţământ unde s-a desfăşurat competiţia şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 16 februarie a.c., în intervalul orar 8:30-12:30, iar rezultatele finale se vor afişa joi, 19 februarie a.c.

Duminică, 15 februarie a.c., vor avea loc Olimpiada de Matematică şi Concursul de Matematică „Adolf Haimovici”, etapa locală, care se vor desfăşura în 14 centre de concurs (3 în municipiu şi 11 în judeţ). În municipiu locaţiile sunt: Şcoala Gimnazială nr. 30  „Gheorghe Țițeica” Constanţa (pentru clasele a V-a și a VII-a), Şcoala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” Constanţa (pentru clasele a VI-a şi a VIII-a) şi Liceul Tehnologic  „I.N. Roman” Constanţa – (pentru clasele IX-XII și pentru Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”).

Proba scrisă începe la ora 10:00 şi durează două ore pentru clasele V-VI şi trei ore pentru clasele VII-XII. Accesul elevilor în sala de concurs se va face în intervalul orar 9:00-9:30. La cele două competiţii participă un număr de 1.793 de elevi de gimnaziu şi de liceu, dintre care 1.024 de elevi din municipiul Constanţa şi 769, din judeţ. Rezultatele se vor afişa duminică, 15 februarie a.c., la centrele de concurs şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 16 februarie a.c., între orele 9:00-14:00, la  unitățile de învățământ unde elevii au susținut proba scrisă.

Totodată, în acest weekend, 560 de elevi de nivel gimnazial şi liceal participă la competiţii de baschet, volei, fotbal şi S.Rugby mixt, faze judeţene, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Concursurile sportive se vor desfăşura în intervalul orar 9:00-14:00, în şapte locaţii (trei în municipiu şi patru în judeţ): sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr.29 „Mihai Viteazul” Constanţa, sala de sport a Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa, sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, iar în judeţ – sala de sport din localitatea Murfatlar, sala de sport din localitatea Cogealac, sala de sport din Ovidiu şi sala de sport din Cumpăna.