Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Competiții școlare, 29 – 31 mai 2015

Sâmbătă, 30 mai a.c., 39 de elevi din cinci unități școlare din mediul rural (Școala Gimnazială Nr.1 Valu lui Traian, Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu”, Liceul Cobadin, Liceul Tehnologic Cogealac și Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu) au participat la etapa județeană a Concursului de fizică și chimie „Impuls Perpetuum” destinat elevilor din mediul rural. Rezultatele finale vor fi afișate miercuri, 3 iunie a.c., pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

De asemenea, sâmbătă 30 mai, la Sala Sporturilor din Constanța, a avut loc „Street Play Schools Battle”, competiție de streetball, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Asociaţia Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa și Asociaţia Black Sea Equilibrum. La întrecere au participat 92 de competitori, echipe formate din elevi de la toate școlile și liceele din județul Constanța.

Totodată, în perioada 29 – 31 mai, s-a desfășurat Concursul național de limbă latină „Certamen Ovidianum Ponticum”, care a reunit elevi din toată țara pasionați de limba latină și de opera poetului latin Publius Ovidius Naso. Competiția – aflată la cea de-a XXII-a ediție – a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în colaborare cu Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa și cu instituțiile partenere – Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Liceul Teoretic „G.E. Palade” și Colegiul Tehnic „Tomis”. Subiectele, rezultatele și lotul României pentru Concursul internaţional de limba latină „Certamen Ovidianum Sulmonense” au fost afișate pe site-ul concursului https://sites.google.com/site/ovidianum/editia-2015/subiecte-si-rezultate.

Certamen