Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Competiţii şcolare, 4-5 aprilie 2014

3.04.2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează, în perioada 4-5 aprilie a.c., cinci competiţii şcolare adresate elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Astfel, vineri, 4 aprilie a.c, începând cu ora 15:00, 200 de elevi ai claselor V-XII vor participa la concursul judeţean de Recitare poezie, organizat pe două secţiuni: poezie în limba turcă/tătară şi poezie în limba română care se va desfăşura la Centrul Cultural Yunus Emre. Concursul este realizat în parteneriat cu Consulatul General al Republicii Turcia şi Centrul Cultural Yunus Emre Constanţa.

De asemenea, vineri, începând cu ora 12:00, elevi ai claselor IX-XII vor participa la etapa judeţeană a Concursului Naţional „Cultură şi civilizaţie în România”, care se va desfăşura la Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa.

Sâmbătă, 5 aprilie a.c., începând cu ora 10:00, la Colegiul Naţional de Arte” Regina Maria”- Constanţa, se va desfăşura etapa judeţeană a  Sesiunii de Comunicări Ştiintifice, la disciplina chimie. În competiţie vor intra 10 lucrări aparţinând elevilor de liceu.

Tot sâmbătă, începând cu ora 10:00, la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanţa se va desfăşura concursul judeţean de Geografie „Pământul- Planeta Vieţii”, etapa a II-a, pentru licee tehnologice şi licee industriale la care vor participa elevi ai claselor IX-XII. Competiţia constă în trei probe: proba scrisă de cultură generală, proba de artă fotografică „Frumuseţiile Dobrogei prin ochii copiilor”, proba de power point/film „Arii protejate în Dobrogea”. Accesul în săli se va face începând cu ora 9:00 până la ora 9:30.

Eventualele contestaţii se vor depune luni, 7 aprilie a.c., în intervalul orar 10:00-12:00, la secretariatul Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanţa.

În ceea ce priveşte competiţiile sportive, sâmbătă, începând cu ora 9:00, 40 de elevi de nivel liceal vor participa la etapa judeţeană – tenis de masă care se va desfăşura în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „N.Rotaru”, în cadrul olimpiadei naţionale a sportului şcolar.

Rezultatele vor fi publicate sâmbătă, 5 aprilie a.c., la unităţile de învăţământ unde au fost susţinute competiţiile şcolare, precum şi pe site-ul (www.isjcta.ro), la secţiunea Concursuri şi olimpiade şcolare.