Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Conferința pentru Educație a Băncii Mondiale

3.04.2014

În perioada 7-8 aprilie 2014, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, va  participa la Conferința  pentru Educație a Băncii Mondiale, regiunea Europa și Asia  Centrală cu tema „Consolidarea sistemelor de educație timpurie a copiilor pentru asigurarea unui proces de învățare eficient” organizată de  Ministerul Educației Naționale și Banca Mondială.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Centrală din București și   au fost invitați peste 200 de participanți, reprezentanți ai guvernelor și sectorului educației din țările Europei și Asiei  Centrale, ai comunității învățământului românesc, precum și experți internaționali și specialiști în educație ai Băncii Mondiale, UNICEF și ai Fundației penru o Societate Deschisă.

Conferința este organizată în contextul în care tot mai multe țări din această regiune apreciază că educația timpurie a copiilor reprezintă un pas important în stabilirea parcursului școlar și doresc să extindă sistemul educațional prin includerea copiilor de 3-6 ani în pregătirea preșcolară.

Cu acest prilej, din partea României, a fost invitată să prezinte experiența județului Constanța pe probleme de formare, alternative educaționale și educație antepreșcoalară inspectorul școlar, responsabil cu educația timpurie, prof. Irinela Nicolae.

Tot săptămâna viitoare, inspectorul școlar general a fost invitat de Ministerul Educației Naționale să participe alături de alți șase inspectori generali din țară la o discuție – dezbatere cu experți ai Băncii Mondiale în vederea elaborării unui nou Regulament al inspectoratelor școlare.