Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Conferinţă de presă, 10 iulie 2014

11.07.2014

DSC01747

Joi, 10 iulie, în cadrul conferinţei de presă, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a anunţat că şapte elevi din municipiul Constanţa care au obţinut medii de 10 la Evaluarea Naţională vor fi premiaţi, săptămâna viitoare, de Guvernul României. (4 elevi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi câte 1 elev de la Şcoala Gimnazială Nr.38 „Gheorghe Ţiţeica”, Şcoala Gimnazială Nr.7 „Remus Opreanu” şi de la Şcoala Gimnazială Nr.38 „Dimitrie Cantemir”).

Tot în cadrul conferinţei, inspectorul şcolar general a prezentat calendarul admiterii în învăţământul preuniversitar liceal de stat pentru anul şcolar 2014-2015, dar şi repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi. „Au fost repartizaţi 81 de candidaţi dintre cei 84 înscrişi, iar numărul de locuri disponibile este de 250”, a precizat inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu.

De asemenea, prof.dr. Răducu Popescu, a mulţumit tuturor inspectorilor şcolari, directorilor de unităţi şcolare, precum și cadrelor didactice care s-au implicat în desfăşurarea şi organizarea examenului naţional de bacalaureat. „Nu ne preocupă, nu ne interesează şi nu ne-am concentrat niciodată asupra procentului de promovabilitate. Interesul nostru este de a asigura cadrul legal şi corect pentru toţi cei care doresc să susţină acest examen şi de a asigura condiţii egale tuturor pentru a oferi o şansă de acces în învăţământul superior celor care au învăţat”. În plus, inspectorul şcolar general a menţionat că în cazul liceelor cu promovabilitate 0 la examenul de bacalaureat, acestea vor fi atent monitorizate în perioada următoare şi chiar vor fi luate măsuri.

Referitor la concursurile naţionale pentru cadrele didactice, sesiunea 2014 –  examenul naţional de definitivare în învăţământ şi concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, inspectorul şcolar general-adjunct, prof. Irinela Nicolae, a adus în atenţia presei calendarul examenelor, dar şi câteva precizări privind susţinerea probele scrise ale celor două concursuri – număr candidaţi înscrişi, centre de examen, număr total posturi.

Alte două subiecte aflate pe ordinea de zi au fost programul grădiniţelor pe perioada vacanţei de vară, iulie-august 2014, dar şi proiecte POSDRU, aflate în derulare şi iniţiate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa – CORAL şi „Şcoala de vară- Vacanţa Prieteniei”.

Nu în ultimul rând, inspectorul şcolar general a evidenţiat faptul că în anul şcolar 2013-2014, 49.243 de elevi au participat la 91 de competiţii şcolare organizate gratuit de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi pentru care s-au implicat 6.304 de cadre didactice în organizarea şi desfăşurarea lor.

DSC01754