Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Prima clasă de tip Smart la Constanţa

 9.07.2014

DSC01731

Inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, s-a întâlnit miercuri, 9 iulie 2014, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, cu reprezentanţi ai companiei Samsung Electronics România pentru a pune bazele unui protocol privind dotarea primei săli de clasă de tip Smart, la o unitate de învăţământ preuniversitar din Constanţa, începând cu anul şcolar 2014-2015.

„Ne aflăm la Constanţa pentru a discuta cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în dorinţa de a identifica un nou liceu care să fie inclus în proiectul Smart Classroom, un proiect care se desfăşoară în România din anul 2013, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, şi care până în prezent a inclus licee din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara”, a declarat Sabina Ştirb, coordonator proiecte educaţie Samsung Electronics România.

Potrivit reprezentanţilor companiei Samsung Electronics, Smart Classroom oferă o soluţie digitală de învăţare completă şi include atât suport hardware şi software, cât şi conţinut digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. „Feedbackul pe care l-am avut la liceele unde am inaugurat aceste laboratoare de tip Smart este unul pozitiv atât din partea elevilor, cât şi din partea profesorilor. Elevii sunt mult mai atenţi la clasă, proiectele sunt mult mai interactive reprezentând, în acest sens, o tendinţă de viitor”, a precizat Sabina Ştirb, coordonator proiecte educaţie Samsung.

De asemenea, proiectul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori şi elevi şi încurajează schimbul de experienţă cu alte licee, printr-o platformă cloud.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a adresat felicitări reprezentanţilor Companiei Samsung pentru iniţiativa de a extinde acest proiect educaţional şi la Constanţa. „Suntem bucuroşi şi cooperanţi şi, totodată, le punem la dispoziţie tot ceea ce au nevoie pentru a realiza acest proiect atât de util pentru cadre didactice, elevi, dar şi pentru părinţi privind utilizarea tehnologiei de ultimă generaţie într-o unitate şcolară din Constanţa”. 

DSC01737