Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Elevi constănţeni, premiaţi la Concursul Naţional de Ştiinţă şi Inginerie „RoSEF 2013”

28.06.2013

rosef3 (1)

Sâmbătă, 22 iunie 2013, elevii constănţeni au participat la cea de-a IV-a ediţie a Concursului Naţional de Ştiinţă şi Inginerie „RoSEF 2013”, organizat de Societatea Ştiinţifică CYGNUS – centru UNESCO şi Palatul Copiilor Suceava.

La concurs au participat 31 de echipe din judeţele Bacău, Bihor, Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Prahova, Suceava şi Bucureşti. Astfel, elevii constănţeni au obţinut următoarele premii, la diferite secţiuni şi categorii de vârstă: la categoria 12-15 ani, premiul I, secţiunea „Ştiinţe aplicate”, s-a acordat elevilor Paul-Florin Paraschiv şi Andrei-Alexandru Mîndra din clasa a VII-a de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud. Premiul al II-lea, la secţiunea „Tehnologia Informaţiei”, a fost obţinut de Andrew Nedea din clasa a IX-a de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa. Acelaşi premiu s-a acordat şi la secţiunea „Ştiinţe aplicate” lui Vlad Ianculescu, Andrei Rădoi, Răzvan Dima, Andi Ichim din clasa a VII-a de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa.

La categoria 16-19 ani, secţiunea „Ştiinţe aplicate”, premiul al II-lea a revenit elevului Alexandru-Cristian Bârlădeanu din clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa. De asemenea, s-a acordat şi Premiul al II-lea care a revenit elevei Georgiana-Silvia Popa din clasa a X-a de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, dar şi elevilor Andrei Halus, Andrei Avram, Florin Gârbă din clasa a X-a de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa.

Elevii premiaţi au fost coordonaţi de profesorii: Florin Şerbu şi Elena Bulgaru (Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din  Eforie Sud), Sorina Leu (Liceul Teoretic „Ovidius”), Mirela Ferşeta, Elena Sturdza, Icherem Etem  (Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii).

Concursul reprezintă etapa de selecţie naţională a echipajelor care vor participa în luna mai 2014 la Concursul INTEL ISEF ce se va desfăşura în Statele Unite ale Americii.

Submit a Comment