Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Examenul naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2013

25.08.2013

În perioada 22-23 august a.c., s-a desfăşurat proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D), organizată în 9 centre de examen. Astfel s-au obţinut următoarele rezultate: 247 de candidaţi au obţinut nivelul de competenţă „începător” (47,68%), 204 candidaţi au obţinut nivelul mediu (39,38%), 49 de candidaţi au obţinut nivelul avansat (9,46%), iar 18 candidaţi au reuşit să obţină nivelul maxim “experimentat” (3,47%). 102 candidaţi au absentat de la susţinerea acestei  probe.

Luni, 26 august a.c., 2.327 de candidaţi au dreptul să susţină proba scrisă la disciplina limba şi literatura română, pentru care sunt prevăzute două tipuri de subiecte în funcţie de filieră, profil şi specializare.

Examenul va începe la ora 9.00, iar pentru elaborarea lucrării scrise absolvenţii de liceu au la dispoziţie trei ore. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

Potrivit calendarului, miercuri, 28 august a.c., va avea loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar pe 30 august a.c, proba la alegere a profilului şi specializării.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat  „Presa are acces în centrul de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probei scrise. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective”.