Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Facilitarea accesului tinerilor pe piaţa muncii, una dintre priorităţile inspectorului şcolar general

19.11.2013

DSC00788

Luni, 18 noiembrie a.c., inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a încheiat alte două protocoale de colaborare cu scopul facilitării accesului tinerilor pe piaţa muncii din judeţul Constanţa.

Primul protocol de colaborare a fost încheiat cu Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, reprezentată prin decanul Facultăţii, prof. univ. dr.ing.Ionel Nicolae, care prevede informarea elevilor din judeţul Constanţa cu privire la programele de studiu din cadrul Facultăţii de Inginerie, Mecanică, Industrială şi Maritimă, derularea unor activităţi didactice comune, iniţierea şi dezvoltarea cunoştinţelor elevilor în domeniul ingineriei mecanice, precum şi dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor în domeniul desenului pe calculator folosind softuri specifice domeniului mecanic.

Cel de-al doilea protocol de colaborare a fost încheiat cu firma Euro Vial Lighting S.R.L Constanţa, reprezentată prin managerul companiei, Virgil Lixandru. „Parteneriatul reprezintă o premieră la Constanţa. Încă din 1998 am avut o iniţiativă şi la Bucureşti, dar fără noroc. Am purtat discuţii cu inspectorul general şcolar, prof. dr. Răducu Popescu,  şi a fost o deschidere mai mare decât m-aş fi aşteptat. Prin acest protocol mi-am propus ca, în doi ani de zile, în echipă să am 8% tineri angajaţi. Deja avem doi elevi care au terminat Colegiul Energetic şi care urmează Facultatea de Electrotehnică. Pentru ei, este un avantaj extraordinar să lucreze în cadrul companiei”.

Astfel, în baza protocolului încheiat, se vor derula activităţi de promovare şi pregătire profesională în parteneriat cu unităţile de învăţământ profesional şi tehnic de profil din judeţul Constanţa. De asemenea, se vor încheia contracte de pregătire practică, pentru elevii care se pregătesc în domeniul electric/electrotehnică/electronică în cadrul respectivei instituţii. În plus, vor fi furnizate informaţii referitoare la stadiul de pregătire a elevilor.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat:  „Parteneriatele încheiate astăzi au în vedere stimularea interesului elevilor pentru pregătirea profesională în domeniu, pentru aspectul pragmatic al domeniului pe care şi l-au ales şi, bineînţeles, pentru facilitarea accesului tinerilor pe piaţa muncii. ”

DSC00798