Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Şedinţă de lucru cu directorii unităţilor şcolare, 5 octombrie 2013

6.10.2013

DSC00732

Marţi, 5 octombrie 2013, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, a avut loc şedinţa tehnică de lucru cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa.

Conform agendei de lucru, prezentările s-au desfăşurat în jurul a două teme majore: Raportul privind starea învăţământului constănţean din anul şcolar 2012-2013 şi Planul managerial al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pentru anul şcolar 2013-2014.

Cu acest prilej,  furnizorii de formare continuă au prezentat programele de instruire şi perfecţionare pentru anul în curs, iar prof. dr. Iris Sarchizian, director al Şcolii Gimnaziale Nr. 38 „D. Cantemir”, a supus atenţiei directorilor proiectul „Implementarea standardelor sistemului de control intern/managerial la entităţile publice”.

Pe parcursul întâlnirii, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a reiterat rugămintea ca directorii să  aibă în vedere asigurarea securităţii şi siguranţei elevilor, disciplina în şcoli, interzicerea concursurilor contra cost, vânzarea/cumpărarea unor servicii şi bunuri de către elevi de la profesori, precum şi comercializarea de cafea şi băuturi energizante  în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa.

De asemenea, a prezentat iniţiativele Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pentru anul şcolar 2013-2014: realizarea de spectacole la care invitaţi să fie profesorii pensionari,  iniţierea de simpozioane pentru cultivarea spiritului patriotic, organizarea de concursuri şcolare, la nivelul şcolii, pe clase, realizarea unor vizite la domiciliu de către diriginţi pentru a întări relaţia şcoală-elev-părinte, desfăşurarea şedinţelor cu directorii prin  videoconferinţă.

Totodată, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a evidenţiat că din acest an şcolar se înfiinţează centrul de excelenţă, pentru disciplinele la care se organizează etapă internatională: „Centrul de excelenţă este, în sine, un forum prin care ne dorim ca elevii noştri să aducă cele mai bune rezultate la limba română, matematică, fizică, chimie, biologie, limbi străine, geografie şi informatică.”

DSC00737