Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Festivitate de premiere a competiţiilor şcolare la Matematică

3.04.2014

DSC01235

Miercuri, 2 aprilie 2014, în sala „Coriolan” a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, alături de preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice, prof. univ. dr. Wladimir Boskoff, preşedinta Societăţii de Ştiinţe Matematice, filiala Constanţa, Constantinescu Gabriela, directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa, Nicoară Vasile, lector.dr. Bobe Alexandru, din cadrul  Facultății  de Matematică şi Informatică, Universitatea „Ovidius” Constanţa și inspectorul şcolar pentru matematică, prof. Daniela Bălănescu, a participat la festivitatea de premiere a elevilor care s-au remarcat la competiţiile şcolare desfășurate la disciplina Matematică: concursul „Tomis”, concursul naţional de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, olimpiada locală şi judeţeană.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a adresat felicitări tuturor elevilor participanţi, părinţilor care i-au sprijinit, precum şi profesorilor care s-au implicat în organizarea acestor competiţii şcolare. „Vă felicit pentru diplomele obţinute la aceste competiţii şi consider că fără munca şi strădania profesorilor de la clasă, precum şi implicarea părinţilor voştri nu aţi fi obţinut  aceste rezultate remarcabile. Nu vă opriţi aici, mergeţi mai departe, iar în timpul liber vă recomand să desfăşuraţi şi activităţi fizice”.

Unul dintre elevii premiaţi, Cristian Teleanu, de la Liceul Teoretic „Ovidius” a declarat: „Anul acesta m-am calificat pentru a patra oară la faza naţională a Olimpiadei de matematică. În clasa a VI-a şi a VII-a, n-am obţinut niciun premiu important, în schimb anul trecut am obţinut medalia de aur la faza naţională”.

De asemenea, printre câştigători, dar şi printre calificaţii în lotul naţional s-a numărat şi elevul Mihai Iliant, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, care a precizat: „Anul trecut am obţinut medalie de aur la concursul naţional „Arhimede”, iar anul acesta mi-am propus să ajung la Balcaniadă. Mă pregătesc pentru matematică cinci-şase ore pe zi, uneori chiar şapte. În timpul liber practic karate. Am obţinut medalia de argint în clasa a IV-a la campionatul naţional, dar în următorii ani n-am putut participa pentru că a coincis cu perioada pregătirii pentru etapa naţională“. 

Pentru etapa naţională a Olimpiadei de matematică s-au calificat 19 elevi de la clasele a V-a până la a XII-a care vor merge la Sibiu, în perioada 7-11 aprilie. Astfel lotul V-VI este format din: Puşcaşu Răzvan Ştefan, Gîrban Alexandru, Memiş Edis de la Şcoala Spectrum Constanţa, iar din lotul VII-XII fac parte: Iliant Theodor Mihai, Salim Riza, Graur Andrei, Bilal Tarik Kaan, Nichita Emil Nicolae, Murgoci Alexandra şi Popescu Ioana de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Clim Mihai şi Corcescu Tiberiu George de la Şcoala Gimnazială Spectrum, Trăistariu Andrei de la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” Medgidia, Ali Aydan Ege, Teleanu Cristian, Vîntu Vladimir şi Stănişor Ştefan de la Liceul Teoretic „Ovidius”, Păunescu Adrian de la Liceul de Informatică şi Vasilache Cosmin de la Liceul Teoretic „A.Saligny” Cernavodă.

De asemenea, 21 de elevi s-au calificat la Concursul de matematică Aplicată „Adolf Haimovici” care vor participa la etapa naţionala de la Iaşi, în perioada 12-14 aprilie.

DSC01239