Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

ANUNȚURI

INFORMAȚII PENTRU CETĂȚENII REFUGIAȚI DIN UCRAINA

Stimați părinți/tutori legali/autorități competente,

1. În vederea respectării dreptului la educație și al egalității de șanse, elevii ucraineni sosiți pe teritoriul României vor putea fi înscriși, la cerere, în grupe/clase/formațiuni de studiu din unitățile de învățământ preuniversitar românesc ca audienți sau ca participanți la activități extracurriculare (sport, vocațional) ,în conformitate cu prevederile art 125, alin. 2) din ROFUIP.

Mai multe informații și cereri specifice se regăsesc la site-ul https://www.edu.ro/alaturi_de_Ucraina.

Pentru a fi înscriși în școlile și grădinițele din județul Constanța, trebuie completată cererea specifică și trimisă la adresa de e-mail inspector.istorie@isjcta.ro. Cererea va fi însoțită de un scan/foto document de identitate în limba engleză(pașaport) sau în limba română (permis de ședere, sau alt document eliberat de autoritățile române).

Răspunsul va fi trimis la adresa de e-mail indicată în cerere, astfel încât să evităm deplasarea pe lungi distanțe a doritorilor.

2. Pentru studiul limbii și civilizației românești, condiție a integrării, doritorii vor completa și vor trimite o cerere scrisă la adresa de e-mail inspector.istorie@isjcta.ro.

3. Procedura de solicitare înscriere în învățământul preuniversitar

  • Adeverinta hub Salvati Copiii
  • Adeverinta finala – participare copii la activitati educationale Centre Happy Bubble