Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, beneficiar al proiectului Comenius Regio „Inclusion – Cooperation – Flexibility”

11.11.2013

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa este beneficiar al proiectului Comenius Regio COM-13-PR-23-CT-IT cu titlul: „Inclusion – Cooperation – Flexibility” (2013-2015), proiect finanțat de Comisia Europeană prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.

Obiectivul acestui proiect este crearea unei noi metode de evaluare a mediului educațional,   bazată pe ICF (Clasificarea Internațională a Funcționalității, Dizabilităților și Sănătățiii creată de Organizația Mondială a Sănătății) cu scopul de a îmbunătăți realitatea școlară și de a intensifica relațiile între partenerii locali implicați în educație.

În acest proiect accentul cade pe INCLUZIUNEA persoanelor cu nevoi educaționale speciale prin COOPERAREA cu toți factorii locali de decizie din educație pentru FLEXIBILITATEA demersului educațional.

Consorțiul român este format din trei parteneri locali  (Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” și Centrul Educația 2000+)  coordonați de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

În perioada 11 – 15.11.2013, va avea loc  în  localitatea Monza, Italia, prima întâlnire de proiect la care vor participa reprezentanți din următoarele instituții: Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” și  Centrul Educația 2000+.