Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectorul şcolar general a participat la acţiunea „Ştafeta ciclistă”

28.05.2014

3

Marţi, 27 mai 2014, cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple, s-a desfăşurat proiectul naţional Ştafeta ciclistă „Mobilizează şi uneşte oameni” de conştientizare publică a maladiei sclerozei multiple, organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa în colaborare cu Societatea de Scleroză Multiplă din România (SSMR), şi Asociaţia Regională SM Constanţa.

Printre cei 50 de voluntari participanţi la cursa de ciclism, s-a aflat şi inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu care a declarat: „Este un gest umanitar pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l facă cu scopul de a aduce o rază de speranţă în sufletele lor”.

Startul ştafetei s-a dat din faţa centrului comercial City Park Mall continuând traseul pe Bd. Al.Lăpuşneanu (până în zona Dacia), bd. Tomis şi s-a încheiat la Sala Sporturilor. Cei 50 de tineri prezenţi au cumpărat câte un bilet la tombola ştafetei cicliste, premiile oferite constând în telefoane, cărţi, invitaţii la film, bilete la muzeu. Participanții au avut parte și de un spectacol muzical, susținut la Sala Sporturilor de artiști precum Andreea Olariu, Andrei Lucaci, Alexandru Băluţă și Ion Dorian.

„Pentru mine acest eveniment a fost de o mare importanţă întrucât prin această acţiune am putut veni în ajutorul celor care suferă de scleroză multiplă. Scopul campaniei a fost unul caritabil: banii strânşi în urma biletelor vândute au fost donaţi Asociaţiei Regionale SM Constanţa”, a precizat Cristian Nicolae Lupu, organizatorul turului şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

„Vreau să mulţumesc tuturor sponsorilor care au avut marea plăcere de a fi parteneri în acest proiect. Am avut ocazia de a avea alături tinere talente precum Andreea Olariu şi Andrei Lucaci, care ne-au încântat cu melodiile lor şi au creat o atmosfera frumoasă” a declarat Sergiu Bălan, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

„Ne bucurăm că am reuşit să mobilizăm un număr important de persoane într-un timp atât de scurt. Per total a fost o activitate constructivă care ne-a permis să ajutăm aproapele nostru. Sunt încântată să ştiu că am strâns bani pentru achiziţionarea de cărucioare, echipamente”, a menţionat Luana Ghereben, secretar al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Scopul campaniei este de a susţine prin colectarea de fonduri persoanele afectate de scleroză multiplă, într-un demers comunitar pentru înfiinţarea unei reţele naţionale de grupuri de suport.

Ştafeta ciclistă 2014 se derulează în perioada 21-29 mai a.c., şi se desfăşoară în 7 localităţi din România (Oradea, Cluj-Napoca, Bistriţa Năsăud, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Constanţa şi Bucureşti).

1