Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Târgul ofertelor educaţionale, ediţia 2014

29.05.2014

DSC01631

Joi, 29 mai a.c., la Pavilionul Expoziţional Mamaia, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a deschis oficial Târgul ofertelor educaţionale, ediţia 2014, eveniment organizat  sub deviza „Alege Educația! Este calea către viitorul tău”.

La deschidere au participat inspectorii şcolari generali-adjuncţi, prof. Adriana Cristina Oprea şi prof. Mircea Vrană, subprefectul judeţului Constanţa, Ersun Anefi (UDTTMR), preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna”, prof. univ. dr. Aurel Papari,  prof. univ. dr. Gevat Cecilia de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Ovidius”, Constanţa, decanul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică de la Universitatea „Spiru Haret” Constanţa, conf. univ. dr. Drumea Mihnea Claudiu, dar şi preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, prof. Mitică Iosif.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a vizitat toate cele 93 de standuri, felicitându-i atât pe managerii unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, cât şi pe cei din învăţământul universitar care şi-au arătat interesul şi implicarea în cadrul Târgului, în calitate de participanţi sau organizatori ai evenimentului. „Este un eveniment important pe care îl organizăm, în fiecare an, pentru părinţi, pentru viitorul copiilor lor. Prin organizarea acestui târg am venit în sprijinul părinţilor, elevilor pentru a le oferi toate informaţiile de care ei au nevoie şi pe care le pot găsi şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Avem o noutate în acest an: relansarea într-un mod sănătos şi corect a învăţământului profesional şi tehnic, o campanie a I.S.J. Constanţa pe care o ducem de aproape două luni de zile, moment început în cadrul Consiliului de Administraţie al inspectoratului şi care a avut un efect deosebit – 800 de elevi înscrişi în primele zile pentru învăţământul profesional şi tehnic cu durată de trei ani, doar într-o prima etapă”, a declarat prof. dr. Răducu Popescu în deschiderea manifestării.

La rândul lor, invitaţii prezenţi la Târg au ţinut să felicite organizatorii: „Fără educaţie, generaţiile de elevi de acum nu-şi pot construi un viitor mai bun” (prof.univ.dr. Aurel Papari); „Această acţiune are rolul de a duce în atenţia dumneavoastră tot ceea ce înseamnă învăţământul constănţean şi de a lua la cunoştinţă oferta liceelor, dar şi a universităţilor. Toţi putem şi trebuie să ducem mai departe acest învăţământ din Constanţa la un nivel de care să putem fi mândri” (conf. univ. dr. Drumea Mihnea Claudiu), „Este un bun prilej pentru elevii de gimnaziu să viziteze acest târg şi, în urma informaţiilor primite, să-şi aleagă corect calea. Sunt convins că rezultatul va fi unul de succes” (prof. Mitică Iosif, preşedintele SLSIP) Constanţa.

În cadrul festivităţii de deschidere a târgului au avut loc şi câteva momente artistice susţinute de elevi de la Liceul Tehnologic Ciobanu, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul cu Program Sportiv „N. Rotaru”, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, Clubul Sportiv Şcolar Nr.1 Constanţa, Palatul Copiilor şi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Ovidius” Constanţa.

Organizat în perioada 28-29 mai a.c., de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, în colaborare cu Universitatea „Ovidius” Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, Târgul reuneşte ofertele educaţionale a 17 licee teoretice, 3 licee vocaţionale, 37 de unităţi de învăţământ profesional şi liceal tehnologic, 13 unităţi de învăţământ particular, liceal şi postliceal şi 7 universităţi.

 DSC01627