Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, prezent la deschiderea competiţiei „Campionii speciali”

24.05.2014

DSC01596

Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, alături de inspectorul şcolar pentru educaţie fizică, prof. Dragoş Ciucan, şi inspectorul şcolar pentru învăţământ special, prof. Oana Pahon, a participat la deschiderea competiţiei sportive pro-integrare Campionii speciali”, care s-a desfăşurat la Baza Sportivă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa. La eveniment au fost prezenţi decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, prof.univ.dr. Damian Mirela, preşedintele Asociaţiei Centrului de Excelenţă în Mediere şi Educaţie – Lumina, Simona Măleşcu, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea „Ovidius” Constanţa, conf. univ. dr. Virgil Frunză, precum şi peste 80 de studenţi voluntari ai celor două facultăţi.

În competiţie au intrat aproximativ 190 de elevi ai Şcolilor din Centrele Şcolare pentru Educaţie Incluzivă din oraşul şi judeţul Constanţa şi din Bucureşti (CSEI Delfinul”,  CSEI Albatros”, CSEI Maria Montessori”, Centrul de zi Agigea şi Liceul Tehnologic Special Nr. 3 Bucureşti). Concursul a cuprins atât probe sportive – cros, tenis de masă, şah, fotbal, cât şi probe artistice la alegere.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a înmânat trofeul competiţiei „Campionii speciali” 2014 copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros”. Este o initiativă a Centrului de Excelenţă în Mediere şi Educaţie – Lumina, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, care împreună am organizat competiţia „Campionii speciali” dedicată copiilor cu dizabilităţi din judeţul Constanţa şi din Bucureşti.  Avem invitaţi şi reprezentanţi ai Liceul Tehnologic Special Nr. 3 Bucureşti.

Ceilalţi organizatori de la instituţiile partenere au susţinut că evenimentul îşi propune să promoveze calităţile sportive ale acestor copii cu dizabilităţi care nu au acces la sportul de performanţă din cauza lipsei de recunoaştere a potenţialului lor. Campionii speciali sunt acele fiinţe care întodeauna împărtăşesc necondiţionat, dăruiesc înainte de a primi, iubesc înainte de a fi iubiţi. În fiecare dintre noi există un campion special. Ne dorim, în continuare, să avem astfel de competiţii în judeţul Constanţapreşedintele Asociaţiei Centrului de Excelenţă în Mediere şi Educaţie – Lumina, Simona Măleşcu; Am răspuns cu mare onoare şi plăcere la organizarea acestei competiţii. Este prima ediţie la noi în Constanţa. Iniţiatorul acestei competiţii Campioni speciali” este domnul Ioan Moisa din Bucureşti. Noi am preluat cu bucurie această idee şi intentionăm, în anul viitor, să desfăşurăm în aceeaşi zi şi în mai multe judeţe ale ţării ca să-i promovăm pe aceşti copii cu probleme speciale” – decanul FEFS prof.univ.dr. Damian Mirela; Este un eveniment pentru copiii cu dizabilităţi, cu rolul de a-i integra, de a fi mai aproape de ei şi de a-i ajuta. Printre aceşti copii vom descoperi şi talente pe care le vom putea promova pentru sportul de performanţă. În Bucureşti avem deja 7 ediţii finalizate”- profesorul Ioan Moisa de la catedra de educaţie fizică şi sport, Centrul Şcolar nr. 3 Bucureşti; Ne bucurăm că facultatea noastră este implicată în organizarea acestui concurs. Vrem ca problemele pe care le presupune educaţia persoanelor cu nevoi speciale să fie cât mai vizibile şi să sensibilizeze întreaga societate care trebuie să devină din ce în ce mai conştientă că aceste persoane trăiesc printre noi şi sunt partenerii noştri, iar noi suntem alături de ei”decanul FPSE, conf. univ. dr.Virgil Frunză.

La finalul competiţiei, toţi participanţii au fost premiaţi cu diplome şi cupe.

DSC01589