Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, prezent la aniversarea a 37 de ani de la înfiinţarea Liceului Teoretic „Traian”

10.05.2014

DSC01473

Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, alături de inspectorul şcolar general adjunct, prof. Mircea Vrană, inspectorul şcolar pentru dezvoltarea resurselor umane, prof. Gabriela Bucovală, a participat, vineri, 9 mai a.c., în sala „Clio” a Muzeului Marinei Române, la aniversarea a 37 de ani de la înfiinţarea Liceului Teoretic „Traian” din Constanţa. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi, preşedintele Asociaţiei de Părinţi, Traian Ghican, profesori actuali ai liceului, cadre didactice pensionare care au predat la prestigioasa instituţie de învăţământ, precum şi elevi cu rezultate remarcabile la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare.

În deschiderea festivităţii, directorul Liceului Teoretic „Traian”, prof. Constantin Caracoti, a prezentat un scurt istoric al instituţiei menţionând, printre altele, directorii care au asigurat managementul liceului de-a lungul celor 37 de ani de funcţionare. „Astăzi aniversăm 37 de ani de la înfiinţarea liceului. Activitatea liceului nostru este, la momentul de faţă, prodigioasă întrucât, an de an, cadrele didactice şi elevii liceului nostru au obţinut rezultate remarcabile la competiţiile şcolare şi nu numai. Ea a fost manageriată, de-a lungul timpului, de directori cu o vastă experienţă profesională şi cu o activitate educativă deosebită. Pe parcursul anilor, în şcoala noastră, au absolvit elevi care, actualmente, îşi desfăşoară activitatea în foarte multe domenii. Colectivul nostru are în componenţă profesori de o extraordinară calitate şi foarte bine pregătiţi din punct de vedere ştiinţific şi educativ. Totodată, printre obiectivele pe care ni le-am propus, pe viitor, se numără şi construirea unei săli de sport”.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a declarat: „Este emoţionant ca director să aniversezi 37 de ani într-o unitate şcolară în care ai muncit, alături de toţi ceilalţi colegi, şi în care să ai şi rezultate foarte bune. Sunt încântat să văd că în sală sunt prezenţi şi foşti colegi – cadre didactice pensionare, întrucât ei prezintă o valoare inestimabilă. Îmi doresc ca în cadrul Centrului de Excelenţă pe care l-am înfiinţat şi unde îşi desfăşoară activitatea 70 de profesori, să fie cooptate şi cadre didactice care mai au disponibilitate şi mai pot lucra. Vă felicit pentru munca depusă şi vă încurajez ca, în continuare, să insuflaţi această mândrie elevilor Liceului Teoretic „Traian”. Am convingerea că şi, în acest an, ca şi în anii trecuţi, Liceul Teoretic „Traian”, se va situa printre primele locuri, în ierarhia liceelor teoretice, la nivelul judeţului Constanţa privind procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat. Acest lucru va fi posibil doar dacă se va lucra în echipă formată din directori, cadre didactice alături de personalul auxiliar”.

La rândul său, inspectorul şcolar general adjunct, prof. Mircea Vrană, a menţionat: „Rezultatele obţinute de Liceul Teoretic „Traian” la învăţătură, la olimpiade, la concursuri, la activităţi extraşcolare dau dovada unei bune pregătiri realizate de cadrele didactice. Vă urez mult succes.”

La finalul aniversării, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au primit diplome de excelenţă, fostele cadre didactice ale liceului – diplome de onoare, iar elevii liceului cu rezultate deosebite la etapele naţionale ale competiţiilor şcolare au fost premiaţi.

 DSC01467