Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, prezent la întâlnirea de promovare a învățământului profesional de 3 ani

26.03.2014

DSC01193

Marţi, 25.03.2014, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu a fost prezent la întâlnirea de promovare a învățământului profesional de trei ani care s-a desfăşurat în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa unde au participat reprezentanţi ai CJRAE Constanţa, agenţi economici din domeniile turism, mecanică, comerț, construcţii, electromecanică, dar şi peste 150 de părinţi şi diriginţi ai claselor a VIII-a alături de directori ai unităţilor de învăţământ atât din municipiul, cât şi din judeţul Constanţa.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a adresat celor prezenţi în sală rugămintea transmiterii către cei interesaţi a tututor informaţiilor referitoare la şcoala profesională. “Părinţii trebuie să cunoască cu exactitate ce vizează învăţământul profesional de trei ani şi posibilităţile de angajare pe care le au elevii după absolvire. Tot ei trebuie să ştie că cei care vor învăţa în respectivele unităţi şcolare vor primi 200 de lei pe lună, ceea ce reprezintă susţinere financiară”, a declarat inspectorul general, prof.dr. Răducu Popescu.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţi ai unor companii şi firme din judeţul Constanţa, vânzători de autoturisme, directori de vânzări ale unor lanţuri mari de magazine şi reprezentanţi ai Regionalei CFR și-au exprimat disponibilitatea de a asigura pregătirea practică a elevilor pentru meseriile de comerciant-vânzător, tâmplar, sudor, lăcătuş construcţii navale, mecanic auto, tinichigiu-vopsitor auto etc. Totodată, ei au salutat iniţiativa Ministerului Educaţiei Naţionale de a readuce şi de a relansa şcoala profesională de trei ani.

De asemenea, inspectorii şcolari pentru învăţământ profesional şi tehnic, prof.dr.Gabriela Neagu şi prof.Daniela Frangopol, au prezentat ghidul de promovare pentru anul 2014-2015, precum şi oferta unităţilor de învăţământ profesional pentru anul şcolar 2014-2015, judeţul Constanţa. În plus, se vor organiza “Săptămâna meseriilor”, 7-11 aprilie 2014 (la nivelul unităţilor şcolare), “Târgul meseriilor” – mai 2014 (la nivelul zonal) şi “Târgul ofertelor educaţionale” – 29-30 mai 2014, la Pavilionul Expoziţional Constanţa (la nivel judeţean).

La rândul lor, părinţii dar şi diriginţii claselor a VIII-a s-au arătat încântaţi de oferta de servicii educaţionale ale şcolilor profesionale şi au solicitat, în acest sens, directorilor de licee din municipiul şi judeţul Constanţa să realizeze caravane de informare în unităţile de învăţământ gimnazial.

Informaţiile privind strategia de promovare a învăţământului profesional de 3 ani au fost publicate atât pe site-ul I.S.J (www.isjcta.ro), cât şi pe forumul I.S.J.Constanţa.

DSC01198

 Ghid de promovare a învăţământului profesional de 3 ani pentru anul şcolar 2014-2015

PREZ ISJ (1)