Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Protocol de colaborare în cadrul proiectului ”Adolescenţă – fără droguri şi violenţă!”

29.03.2014

DSC01225

Cu prilejul lansării proiectului ”Adolescenţă – fără droguri şi violenţă!”, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a semnat vineri, 28 martie a.c., un protocol de colaborare cu dl. comisar de poliţie Marius Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi cu dl. colonel Dima Constantin, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Obiectivul protocolului de colaborare interinstituţională constă în prevenirea comportamentelor de risc (violenţă, consum de tutun, alcool, droguri ş.a) la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a populaţiei şcolare de nivel liceal, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri şi a adoptării unor comportamente prosociale. Proiectul se va desfăşura în 22 de unităţi de învăţământ de nivel liceal din judeţul şi municipiul Constanţa, în perioada martie-iunie 2014, având drept beneficiari direcţi 1.100 adolescenţi cu vârste cuprinse între 14/15 şi 19 ani.

Referitor la acest eveniment, inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, a declarat: „Vorbim de un proces de instruire şi de educare a tinerilor din clasele a XI-a şi a XII-a pentru a se delimita şi a renunţa la implicarea în acte de violenţă şi/ sau alăturându-se grupurilor care consumă sau tind să devină consumatori de substanţe interzise. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa participă activ şi serios în formarea unei imagini corecte şi obiective cu ceea ce se întâmplă în sistemul de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa. Pot spune că tendinţa actelor violente nu este una în creştere, ci dimpotrivă, este îndreptată către control şi scădere. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa derulează o serie de activităţi complementare acestor demersuri ale celor două instituţii pentru prevenirea violenţei, printre altele, activităţi sportive, de informare şi de consiliere împreună cu instituţiile pe care le coordonăm”.

Totodată, în cadrul conferinţei de presă, s-au prezentat şi câteva aspecte privind definirea conceptului de violenţă şi formele ei, direcţii de manifestare a violenţei, precum şi un raport al consumului de droguri în rândul elevilor din România.

DSC01229 (1)