Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, prezent la Şcoala Internaţională de Vară pentru dascălii români din ţară şi de peste hotare „Dăscălimea Română”

20 august 2013

DSC01386

Marţi, 20 august a.c., la Teatrul de Vară din Eforie Sud, s-a deschis oficial Şcoala Internaţională de Vară pentru dascălii români din ţară şi de peste hotare „Dăscălimea Română”, Ediţia I, organizată de Asociaţia Generală a Cadrelor Didactice din România „Dăscălimea Română” (AGCDRDR). La eveniment a participat inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu alături de ministrul Educaţiei Naţionale, prof.univ.dr. Remus Pricopie, ministrul secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, prof. Vasilica Ştefania Duminică, inspectorul şcolar general adjunct prof. Adriana Cristina Oprea, preşedinţi ai asociaţiilor de învăţători din judeţele Bistriţa, Braşov, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Suceava, Teleorman, Timiş, Vrancea, dar şi din Republica Moldova şi primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu.

Invitat la Şcoala internaţională de vară pentru dascălii români din ţară şi de peste hotare „Dăscălimea Română”, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a trecut în revistă evenimentele majore desfăşurate în anul curent şcolar (clasa pregătitoare, examenele naţionale), dar a prezentat şi noutăţile pentru anul şcolar 2013-2014: evaluarea periodică la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, introducerea fişelor de evaluare în şcoli, derularea unei campanii publice de eliminare a fraudei din sistemul de educaţie. „Vom începe o campanie publică de conştientizare a riscurilor pe care fiecare şi le asumă când decide să nu respecte metodologia şi legea. Aici vorbesc pe de o parte de profesori, pe de altă parte vorbesc despre părinţi şi elevi. Un părinte care îşi trimite copilul la Bacalaureat cu banii în buzunar îşi asumă un risc pentru copilul lui, iar la rândul lui, copilul trebuie să conştietizeze că nerespectarea legii se pedepseşte chiar dacă este elev şi susţine un examen de bacalaureat.”, a declarat Remus Pricopie.

La rândul său, inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu a urat dascălilor din cele 27 de judeţe ale ţării şi din Republica Moldova, un călduros „Bun Venit!” la ţărmul Mării Negre, dorindu-le să facă din Şcoala de vară o tradiţie dar şi o întâlnire constructivă pentru învăţământul românesc. De asemenea, inspectorul şcolar general, prof.dr.Răducu Popescu, a evidenţiat rolul important al dascălilor în formarea copiilor. „Învăţătorii şi educatorii sunt vectorii importanţi în dezvoltarea personală şi în traiectoria socială a unui copil, a unui adolescent, a unui om. Dacă baza nu este bine construită, atunci rezultatele de peste ani sunt discutabile. Sunt convins că rolul educatorului şi al învăţătorului în educaţia elevului este extrem de important. Sper ca efortul dumneavoastră să fie orientat în educarea copiilor şi construirea un sistem de valori sănătos. Din păcate, în zilele noastre, avem destule modele îndoielnice care inevitabil sunt preluate de copii. Lupta noastră, a dascălilor, este de a-i învăţa şi de a-i educa pe copii să adopte valorile reale astfel încât, peste timp, să-şi poată decide viitorul”, a declarat inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu.

Şcoala internaţională de vară pentru dascălii români din ţară şi de peste hotare „Dăscălimea Română”, ediţia I, continuă până pe 24 august a.c.

[scrollGallery id=32]