Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Istorie

MESAJUL MEU PENTRU ROMÂNIA

Astăzi, 27 noiembrie 2017, a început Campania ”Mesajul meu pentru România”. În această primă zi, mii de copii din 15 școli din județul Constanța au transmis un mesaj întregii țări pentru ZIUA NAȚIONALĂ.

Școlile care au transmis azi un mesaj pentru România au fost: Colegiul Tehnic Energetic Constanţa, Şcoala Gimnazială Nr. 22 ”I.C.Brătianu” Constanţa, Şcoala Gimnazială Nr. 39 ”Nicolae Tonitza” Constanţa, Şcoala Gimnazială Nr. 18 ”Jean Bart” Constanţa, Școala Gimnazială Nr. 37 Constanţa, Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” Mihai Viteazu, Liceul Tehnologic ”I.C.Brătianu” Nicolae Bălcescu, Liceul Tehnologic ”Axiopolis” Cernavodă, Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” Techirghiol, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Fântânele, Școala Gimnazială Nr. 1 Rasova, Școala Gimnazială ”Mircea Dragomirescu” Medgidia, Școala Gimnazială Nr. 1 Peștera, Școala Gimnazială Nr. 1 Fântânele.

Campania ”Mesajul meu pentru România” va continua cu același entuziasm și în următoarele două zile.

„Mă bucur că am inițiat această Campanie, care face parte dintr-un amplu proiect județean, 100 de ani de spirit românesc, ce va marca anul Centenarului. Azi am văzut bucuria și entuziasmul copiilor care au strigat LA MULȚI ANI ROMÂNIA! Atmosfera de sărbătoare și sentimentele de emoție au adus lacrimi de bucurie în ochii părinților. Felicit toți elevii, cadrele didactice, părinții și întreaga comunitate pentru organizarea și implicarea în aceste activități de mare amploare, desfășurate în prima zi a Campaniei, care au scos la iveală sentimentul patriotic, cultivând în conștiința tuturor mândria de a fi români.”

Paula Iordan, inspector școlar pentru istorie

 

În cea de-a doua zi a Campaniei ”Mesajul meu pentru România”, elevi din 43 de unități școlare s-au implicat cu mult entuziasm în realizarea unui Flashmob care marchează sărbătoarea națională a tuturor românilor. Și astăzi, în ciuda vremii, cu mic, cu mare, elevii s-au reunit alcătuind drapele, hărți ale României, mesaje pentru țara noastră dar cel mai impresionant au strigat în cor LA MULTI ANI ROMÂNIA!

”Implicarea unui număr de copii fără precedent într-o Campanie care a transmis un mesaj pentru România de ZIUA NAȚIONALĂ, precum și alăturarea la acest proiect a unor școli din țară care au fost impresionate de acțiunea noastră, mă fac să lansez invitația de a realiza un Flashmob tuturor unităților de învățământ din întreaga țară, astfel ca în Anul Centenarului Marii Uniri toți copiii să conștientizeze importanța acestui eveniment.”

Paula Iordan, inspector școlar pentru istorie

 

REUȘITA UNEI CAMPANII DE SUCCES

S-a încheiat o Campanie de mare succes în rândul elevilor, care timp de 3 zile și-au exprimat un mesaj pentru România prin intermediul unor idei originale și creative. Reușita Campaniei ”Mesajul meu pentru România” a fost dată de numărul extraordinar de mare de elevi participanți, care, în final, a ajuns la aproximativ 50 000. În cea de-a treia zi au participat peste 60 de școli din întreg județul Constanța. Cu siguranță sentimentul patriotic și mândria de a fi român ne-au cuprins pe fiecare dintre noi în această perioadă, văzând mobilizarea și bucuria copiilor care au dus mesajul lor mai departe în rândul comunității. Imnul țării și urarea de LA MULȚI ANI ROMÂNIA s-au auzit pretutindeni în județ, și acest lucru s-a datorat elevilor și cadrelor didactice implicate în această Campanie.

”Sunt mândră și fericită că am inițiat, împreună cu profesorii de istorie, Campania ”Mesajul meu pentru România”, care face parte dintr-un amplu proiect ”100 de ani de spirit românesc”, ce va sărbători Centenarul Marii Uniri. Entuziasmul și bucuria zecilor de mii de copii care au strigat cât au putut de tare LA MULȚI ANI ROMÂNIA, ROMÂNIA TE IUBIM, ROMÂNIA ZÂMBEȘTE, ROMÂNIA SUNTEM NOI, ROMÂNIA E AICI, ne-au oferit o adevărată lecție de istorie, o lecție a unității, a bucuriei și a mândriei că suntem români. Acești  elevi minunați au oferit acestei campanii un sentiment de nedescris. Am văzut copii fericiți și lacrimi de bucurie și emoție în ochii părinților.

A fost un muncă grea, dar frumoasă, alături de o echipă minunată, cea a profesorilor de istorie, în fața cărora mă înclin, cărora le mulțumesc și pe care îi felicit pentru dedicare și efort.

Felicit din tot sufletul pe toți cei care s-au implicat în organizarea acestor activități unice și de o amploare fără precedent: elevi, cadre didactice, directori, părinți, comunitatea locală.

RESPECT ȘI MULȚUMIRE! LA MULȚI ANI ROMÂNIA!”

Paula Iordan, inspector școlar pentru istorie