Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Microbuze şcolare pentru şase localităţi din judeţul Constanţa

20.09.2014

DSC01972

Inspectorul şcolar general, prof.dr. Răducu Popescu, alături de prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, a înmânat, vineri, 19 septembrie, în parcarea CJC, directorilor de unităţi şcolare şi primarilor din localităţile Independența, Ostrov, Ion Corvin, Pantelimon, Saligny şi Horia, cheile de la şase microbuze şcolare.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general a declarat că repartizarea celor şase microbuze şcolare primăriilor din judeţ, dar şi a celorlalte care vor urma, reprezintă un real sprijin pentru elevi. „Astăzi s-a rezolvat o problemă extrem de importantă reprezentată de transportul elevilor, de transferul lor dintr-un sat către unitatea şcolară, o promisiune respectată de către actualul Guvern. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să primim şi celelalte microbuze şcolare destinate altor unităţi şcolare, un sprijin important pentru educaţie, dar mai ales pentru elevi. Toate solicitările unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Constanţa au fost aprobate. Sperăm ca, în prima tranşă, 20 de unităţi şcolare să primească sprijin la transportul elevilor din partea administraţiei locale”.

La rândul său, prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinshi, a menţionat că în total, anul acesta, vor ajunge în judeţ 46 de microbuze şcolare. „Din cele 46 de solicitări, toate aprobate din partea primarilor de comune din judeţul Constanţa, până acum, au ajuns în judeţ 8 microbuze: două au fost ridicate, în luna iulie a.c., în piaţa Victoria, de către primarii de la Agigea şi Crucea, iar şase microbuze vor pleca astăzi (n.r-ieri) către Horia, Independenţa, Ion Corvin, Ostrov, Pantelimon şi Saligny. Alte patru microbuze vor veni, în cursul săptămânii viitoare, la Corbu, Dobromir, Deleni şi Chirnogeni. Începând cu luna octombrie şi până în decembrie, cele 34 de microbuze restante vor ajunge în judeţ. Faptul că, în judeţ, copiii noştri se vor bucura de siguranţă şi confort este ceea ce contează şi le urez copiilor spor la învăţătură”.

Atât primarii din comune, cât şi directorii de şcoli susţin că aceste microbuze şcolare erau absolut necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor şcolare. „Au fost copii care nu au ajuns la școală și au suferit când microbuzul a fost stricat. Este foarte important pentru ei să ajungă la şcoală şi să nu piardă lecţiile. Acest microbuz a venit ca o mană cerească“, a spus Monica Răgușilă, directorul şcolii din Independența.

„Cel puţin 50 de elevi vor beneficia de transportul acestui microbuz pe cele două rute pe care trebuie să le parcurgă în comuna noastră. Ei vor avea posibilitatea să se mişte mult mai repede şi în condiţii mult mai bune”,a spus Nicolae Dragomir, primar Ostrov.

„Datorită distanţelor mari şi a numărului mare de copii care au fost transportați în toți acești ani, microbuzul pe care l-am avut s-a stricat din punct de vedere tehnic. Noi, în fiecare an, am asigurat asistenţa tehnică şi reparaţiile necesare. Vom asigura aceleaşi condiţii şi acestui microbuz pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ la nivelul comunei Independenţa“, a declarat Cristea Gâscan, primar Independența.

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele CJC, Cristian Darie, este de părere că aceste microbuze şcolare vor avea un efect benefic asupra învățământului din mediul rural. „Sperăm, ca până la sfârşitul acestui mandat, toate localităţile din judeţul Constanţa, să aibă suficiente microbuze pentru transportul tututor elevilor între sate către şcolile generale şi de la comună către liceele cele mai apropiate. Este un pas înainte şi ne dorim ca existenţa acestor microbuze să ducă la rezultate şcolare mult mai bune şi la evitarea abandonului şcolar”.

DSC01977