Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Concursul național de comunicări științifice pentru elevii de liceu la disciplina Biologie

În perioada, 16-19 mai 2019, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează etapa națională a Concursului de comunicări științifice pentru elevii din învățământul liceal la disciplina Biologie.

Aflat la cea de-a XIV-a ediție, Concursul de comunicări ştiinţifice la disciplina biologie reprezintă o nouă modalitate de evaluare a competenţelor, a capacităţilor şi a abilităţilor elevilor de a realiza forme complementare de învăţare. Astfel, 28 de elevi din 26 de județe și din municipiul București își vor etala aptitudinile de comunicare şi dialog, capacitatea de a gândi selectiv, demonstrând interesul pentru cercetare în domeniul biologiei.

În cadrul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” se va desfășura competiția națională dintre cei 28 de liceeni, activitate care se concretizează prin realizarea/prezentarea de proiecte de cercetare elaborate pe baza temei propuse de participanţi, a unei informări bibliografice şi a activităţilor experimentale.

Participanții își vor dezvolta spiritul de cercetare, de cunoaștere și capacitatea de socializare în contexte nonformale și informale, prin vizite la Complexul Muzeal de Științele ale Naturii din Constanța.

Deschiderea festivă va avea loc joi, 16 mai 2019, la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, începând cu ora 18.00, în prezența reprezentantului Ministerului Educației Naționale, inspector general Traian Șăitan, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța și ai Universității „Ovidius” din Constanța.

Informații complete pe site-ul olimpiadei, https://bioct.wordpress.com