Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Proba scrisă la disciplina limba şi literatura română, examenul de bacalaureat 2014

30.06.2014

Luni, 30 iunie a.c., 5.317 absolvenţi de liceu au susţinut proba scrisă la disciplina limba şi literatura română. La această probă, 14 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări): 1 candidat din centrul de examen – Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, 2 candidaţi – Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, 1 candidat – Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, 1 candidat  – Colegiul Tehnic „Tomis”, 1 candidat  – Liceul Cobadin,  1 candidat – Colegiul Tehnic „Energetic”,  5 candidaţi – Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă, 2 candidaţi – Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”.

În conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de  bacalaureat, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următorele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Marți, 1 iulie, se desfășoară proba la Limba și literatura maternă – 5 candidaţi, iar miercuri, 2 iulie, proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie. Examenul se încheie vineri, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării –  proba E)d). Afișarea rezultatelor va avea loc în ziua de 7 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, de 7 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Contestațiile se vor soluţiona în intervalul 8-10 iulie, urmând ca pe 11 iulie să se afișeze rezultatele finale.

Tot mâine, 21 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine, în două centre de examen: Liceul Teoretic „G.Călinescu” Constanţa (9 candidaţi) şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (12 candidaţi) proba scrisă la disciplina nonlingvistică în limba franceză din cadrul examenului de bacalaureat bilingv francofon.