Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Rezultatele probelor de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă

13.06.2013

În perioada 10-13 iunie 2013, s-au desfăşurat  primele probe ale examenului de bacalaureat, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română  şi în limba maternă.

La prima probă, evaluarea competenţelor  lingvistice de comunicare orală în limba română, s-au obţinut următoarele rezultate: nivelul experimentat – 3.269 (55 %), nivel avansat – 1.602 (27 %) şi nivel mediu -1.024 (18 %). 168 de candidaţi au absentat  de la susţinerea primei probe.

La proba de evaluarea competenţelor  lingvistice de comunicare orală în limba maternă nu s-a înregistrat niciun absent, iar rezultatele au fost următoarele: nivel experimentat – 9 candidaţi, nivel avansat – 3 candidaţi şi  nivel mediu -1 candidat.

Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, s-a stabilit  de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de Centrul Naţional de Evaluarea şi Examinare.

Conform metodologiei, un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, dar nu poate promova examenul de bacalaureat.

Precizăm că următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale,  se va desfăşura în cele 51 de centre de examen în perioada 17-21 iunie 2013.

 

Submit a Comment