Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Vaccinare și testare pentru învățare

 

 

Campania „Vaccinare și testare pentru învățare”, lansată de Ministerul Educației în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți și Organizația ,,Salvați Copiii”, debutează la Constanța luni, 26 aprilie 2021.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 9.00, în Sala Senatului, Campus, Corp A și se va desfășura în format hibrid, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La acțiune participă secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, prof. Sorin Ion, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, rectorul Universității Ovidius din Constanța, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu,  prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, senatorul Septimiu Bourceanu, prof. univ. dr. Sorin Rugină, medic epidemiolog în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, precum și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța, ai Direcției de Sănătate Publică Constanța, ai Consiliului Național al Elevilor și ai Comitetului Județean al Părinților Constanța, ai federațiilor sindicale din învățământ.

Scopul principal al campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” este acela de a informa elevii, cadrele didactice și părinții cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.

În cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Totodată, vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților / instituțiilor de învățământ și a Inspectoratului școlar județean.

Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” a fost lansată în data de 07 aprilie 2021 – Ziua Mondială a Sănătății – și constă în organizarea, în fiecare județ din România, în perioada 8-29 aprilie 2021, a unei serii de conferințe tematice /webinarii, ce vizează promovarea măsurilor ce susțin siguranța sanitară în școli, în grădinițe și în universități prin informare corectă, conștientizare si asumarea responsabilității individuale.