Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, în vizită la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa

DSC01079

Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, a primit luni, 20 ianuarie 2014, vizita Excelenţei Sale, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozcaliskan. La eveniment a fost prezentă şi doamna inspector şcolar general adjunct, prof. Adriana Cristina Oprea, care şi-a exprimat admiraţia pentru buna colaborare a etnicilor turci cu  populaţia majoritară din Dobrogea, în plan educativ.

În cadrul vizitei oficiale, s-au purtat discuţii pe teme legate de învăţământul din România respectiv cel din Turcia. Importanţa studiului limbii şi culturii turce în şcolile din învăţământul preuniversitar constănţean, includerea de noi specializări în zona învăţământului tehnologic, înfrăţirea între unităţi de învăţământ din Turcia respectiv din Constanţa, noi proiecte culturale, sociale şi educative comune au  fost câteva dintre subiectele discutate la această întâlnire.

În  semn de preţuire a relaţiilor cu Inspectoratul Școlar Județean  Constanța,  Excelenţa Sa Ali Bozcaliskan i-a oferit inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, o carte care prezintă  frumuseţile oraşului Istanbul.

DSC01081