Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, beneficiarul a două proiecte POSDRU

3.04.2014

Marți, 1 aprilie 2014, la sediul Autorității de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul Ministerul Educației Naționale, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a semnat, în calitate de beneficiar,  cele două contracte de finanțare pentru proiectele Libertatea de a-mi schimba viaţa! și Consiliere şi Oportunităţi de Reintegrare şi Acces Liber la educaţie (CORAL).

Astfel, proiectul Libertatea de a-mi schimba viaţa! va dura 18 luni și vizează corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, precum și  reintegrarea  în educaţie a persoanelor care au părăsit timpuriu sau au abandonat şcoala, care se află în detenţie  în regiunea Bucureşti-Ilfov și  de Sud-Est.

1.985.698,64 reprezintă bugetul alocat pentru acest proiect, iar partenerii implicați în derularea lui sunt: Penitenciarul Poarta Albă, Penitenciarul Bucureşti-Jilava, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Jilava, Asociaţia Sigma Development Center. Cel de-al doilea proiect, CORAL, are un buget alocat de 7.372.209,78 și are drept obiective: creşterea numărului de copii/tineri reintegraţi în sistemul de învăţământ şi susţinerea preşcolarilor şi elevilor proveniţi din comunităţi dezavantajate din judeţele Constanţa şi Tulcea, prin operaţiuni integrate de reducere a abandonului şcolar şi a riscului de părăsire timpurie a şcolii.

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din Români și Inspectoratul Școlar Judeţean din Tulcea sunt partenerii Inspectoratului Școlar Județean  Constanța în cadrul acestui proiect care se va derula pe o perioadă de 18 luni.

Cu acest prilej, inspectorul școlar general a declarat: „Reducerea abandonului  școlar reprezintă una dintre  prioritățile ISJ Constanța și cred că prin implementarea  unor proiecte  în care să includem grupurile dezavantajate putem preveni riscul de părăsire timpurie a școlii. Pe de altă parte, este o premieră la nivelul județului nostru  câștigarea  a două proiecte POSDRU, iar meritul este al întregii echipe din cadrul  Inspectoratului Școlar Județean Constanța.”