Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa – şedinţă tehnică de lucru, 1 februarie 2013

Tags | , , ,

Vineri, 1 februarie 2013, la Casa de Cultură a Sindicatelor, inspectorul şcolar general, Răducu Popescu, s-a întâlnit  în cadrul  şedinţei tehnice de lucru cu directorii unităţilor de învăţământ, cu responsabilii de structuri, cu reprezentanții asociațiilor de părinți,  consilieri de imagine, coodonatori de proiecte şi programe educative.
sedinta01

Inspectorul şcolar general a pus în discuţie temele de pe ordinea de zi asupra cărora invitaţii şedinţei, secretarul de stat  din cadrul Ministerul Educaţiei Naţionale, prof. Stelian Victor Fedorca, şi prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu,  şi-au exprimat puncte de vedere. De asemenea,  au fost dezbătute propunerile de modificare a legislaţiei din domeniul educaţiei naţionale. Totodată, prof. dr. Răducu Popescu  a transmis invitaților, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu și secretarului de stat Stelian Victor Fedorca, mesajul reprezentanților asociațiilor de părinți: manuale școlare noi, mai bine structurate și programe școlare adaptate la nevoile și particularitățile de vârstă ale elevilor. 

Cu această ocazie, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu a  declarat: Anul acesta am prevăzut un bacalaureat naţional diferenţiat şi sper să se materializeze.

Cu privire la relaţia copii – părinţi, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu,  preşedintele Comisiei de Învăţământ din cadrul Senatului României, a menţionat: Pentru a veni în sprijinul părinţilor, precum şi al celor care nu stăpânesc foarte bine tainele „meseriei” de părinte, Ministerul Educaţiei şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de părinţi au încheiat un parteneriat care are ca scop acordarea de asistenţă părinţilor care au nevoie de ajutor. Vor fi organizate mai multe tipuri de acţiuni, cum ar fi focus-grupuri, conferinţe şi chiar consiliere individuală pentru părinţii care au probleme în a se înţelege cu proprii copii.

În ceea ce priveşte clasa pregătitoare, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, prof. Stelian Victor Fedorca, a precizat:  Având în vedere că există părinţi care nu au ştiut că această clasă este obligatorie şi prin urmare nu şi-au înscris copiii, am decis ca în acest an să facem o excepţie şi să permitem înscrierea copiilor de şapte ani direct în clasa I.

Despre  simularea examenelor naţioale, secretarul de stat  Victor Stelian Fedorca a  adăugat: Rezultatele acestor simulări vor fi transmise părinţilor, pentru ca aceştia să ştie care este nivelul de pregătire al copilului lor. Părinţii elevilor au obligaţii faţă de copiii lor. Nu poate rămâne totul în seama profesorului.

În privința manualelor și programelor școlare,  secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naționale, prof. Stelian  Victor Fedorca, a dat asigurări  că, în viitorul apropiat, elevii vor beneficia de noi programe şcolare: Se lucrează la actualizarea programelor şcolare, iar de îndată ce acestea vor fi realizate se va trece şi la realizarea unor noi manuale.

Referitor la  centrele de  excenţă pe care vrea să le înființeze, inspectorul şcolar general Răducu Popescu a declarat: Rolul acestor centre este de a ajuta elevii care au talent la anumite discipline şi care îşi doresc să facă performanţă să se pregătească şi să participe la competiţiile şcolare locale, judeţene, naţionale şi chiar internaţionale. Sunt prea mulţi copii care îşi irosesc talentul pentru că nu au şansa de a se pregăti corespunzător în vederea participării la o competiţie şcolară.

Submit a Comment