Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

LICEUL TELECOM – „O poveste de succes de sute de mii de euro – un deceniu de proiecte europene”

Tags | , ,

Marţi 20 noiembrie 2012,  inspectorul școlar general, prof.dr. Răducu Popescu,  a participat alături de prof. dr. Niculae Cristea – inspector general MECTS, prof. Daniela Iancu – coordonator al Departamentului Leonardo da Vinci din ANPCDEFP și prof. Mircea Vrană –  inspector școlar general adjunct  la activitatea prilejuită de aniversarea a zece ani de când Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa derulează proiecte europene.

[scrollGallery id=21]

Manifestarea a fost organizată de unitatea gazdă, aflată în sărbătoare, împreună cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.La festivitate au fost prezenți, pe lângă cei care au iniţiat, derulat şi implementat aceste proiecte în şcoală, de-a lungul anilor, părinţi, profesori şi elevi, beneficiari ai acestor proiecte, precum şi angajatori- parteneri şi mass-media.
În cadrul manifestării,  prof. ing. Elena Sturza a prezentat toate proiectele derulate de unitatea școlară în ultimii 10 ani (2002-2012), iar prof. ing. Gheorghe Gavrilă a prezentat beneficiile pentru elevi, profesori, școală, părinți și comunitate, ca urmare a participării la 31 de  proiecte europene: 25 proiecte Leonardo da Vinci, pentru care au fost accesați 619.514 Euro; 3 proiecte Comenius, pentru care au fost accesați 33.985 Euro și 3 vizite Socrates,  pentru care au fost accesați 3.000 Euro.

De remarcat, faptul că  de aceste fonduri au beneficiat 254 elevi prin stagii de pregătire cu durata de 3 săptămâni în școli din Italia, Franța, Spania, Portugalia precum și 108 cadre didactice care au participat la stagii de formare cu durata de 1-2 sau 3 săptămâni în Cipru, Italia, Suedia, Franța, Spania, Portugalia.

Cu această ocazie, inspectorul școlar general a declarat: „Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa este un exemplu de bună practică deoarece prin numărul proiectelor derulate, a devenit campion dobrogean la acest gen de activităţi fiind un motiv de mândrie atât pentru  Inspectoratul Școlar Județean  Constanţa, cât și pentru învățământul constănțean.”

Submit a Comment