Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Inspectoratul Școlar Județean a lansat proiectul Comenius Regio

Tags | , , ,

Miercuri, 21 noiembrie 2012, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a lansat proiectul Comenius Regio “Echilibrulîntre inteligență, emoții și fericire – provocare a tinerilor de azi într-o societate europeană instabilă” (“IQ – EQ – HQ: elements for a balanced student facing the new challenges of an unstable European  society”). Proiectul, al cărui beneficiar este ISJ Constanța, este finanțat de Comisia Europeană prin programul Lifelong Learning (Învățare pe Tot Parcursul Vieții), cu un buget de 36.500 euro, și se va derula în perioada 2012-2014, în parteneriat cu Directoratul Învățământului Secundar din Pireu, Grecia. În parteneriat cu ISJ Constanța sunt: “Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu” Cumpăna și World Vision.

[scrollGallery id=22]

Plecând de la cele trei elemente: inteligență, emoție și fericire, proiectul își propune să identifice cauzele ce determină schimbările din viața elevilor, după vârsta de 14 ani, factorii ce duc la anumite insuccese din viața lor, elemente ce pot duce la părăsirea temporară a școlii și chiar a abandonării definitive.

Unul din rezultatelele proiectului va fi elaborarea unui ghid comun ce va conține instrumente de monitorizare și evaluare pentru profesori, care să îi ajute în demersul lor de a-i sprijini pe elevii care intenționează să părăsească școala. Totodată, proiectul presupune și schimb de experiență cu partenerii greci prin vizite de studiu și întâlniri de lucru în Constanța și Pireu.

Submit a Comment