Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Activități Recente

Conferință de presă, 22.11.2012

Tags | , ,

Joi, 22.11.2012, în cadrul conferinței de presă organizate la Biblioteca Universitară, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu,  și-a exprimat  încrederea  și convingerea în puterea modelatoare a educației estetice și culturale oferite de școală, dar și de unele instituții de cultură de prestigiu din Constanța precum Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” și Uniunea Scriitorilor Români – Filiala Dobrogea.

[scrollGallery id=23]

Astfel,  parteneriatul  încheiat cu  directorul Teatrului  Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Daniela Vădescu  și cu doamna Cristina Tamaș,  președinta Uniunii Scriitorilor Români relevă  obiectivele și direcțiile de colaborare interinstituțională din acest an școlar:  promovarea patrimoniului cultural național și local, participarea activă a elevilor la  evenimentele cultural-artistice ale  TNOB „Oleg Danovski”, inițierea  Festivalului  școlar județean de artă teatrală și derularea concursului  de creație literară pentru elevi.

Cu acest prilej, doamna Daniela Vlădescu a declarat: „Mulțumesc domnului inspector general  pentru bunăvoință și pentru șansa de a promova valorile culturale ale teatrului. Totodată, vreau să  precizez că este pentru prima dată în șase ani când  întâlnesc o asemenea deschidere față de cultură. Consider că trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru ca tânăra generație să se întoarcă la valorile reale, în spațiul culturii naționale și universale.”
De asemenea,  conf. univ. dr. Cristina Tamaș a precizat: „Sunt copii talentați și dornici să se apropie de creație și de poezie, sunt profesori care pun suflet și pasiune în tot ceea ce fac.  Mulțumesc  domnului Răducu Popescu pentru oportunitatea de a colabora cu învățământul preuniversitar și de a identifica viitorii studenți sau scriitori din rândul elevilor.”

Preocuparea ISJ de a stimula  spiritul competitiv al elevilor a fost evidențiată de inspector școlar de matematică, prof. Daniela Bălănescu care a prezentat Concursul județean de matematică „Tomis” la care s-au înscris aproximativ 1.000 de elevi: 15 februarie – etapa locală și pe 2 februarie 2013 – etapa județeană.  Conferința de presă s-a încheiat cu anunțul făcut de inspectorul școlar general adjunct, prof. Adriana Cristina Oprea, care a  precizat că în perioada 4.12.-6.12.2012 se desfășoară prima simulare a Evaluării naționale, la care vor participa toți elevii de clasa a VIII-a și care are drept obiective monitorizarea stadiului de pregătire a elevilor pentru examenul național și stabilirea măsurilor remediale la nivelul fiecărei discipline de examen.

Submit a Comment