Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Mesajul inspectorului școlar general cu ocazia începerii anului școlar 2012-2013

Tags | , , , ,

Stimaţi părinţi,

Doamnelor şi Domnilor profesori,

Dragi elevi,

Anul şcolar 2012-2013 reprezintă  pentru cei 110.000 de elevi constănţeni un nou început pe drumul cunoaşterii bazat pe valori morale, respect, competenţă şi profesionalism.

Dragi  părinţi, 

Întotdeauna când dorim să construim, începem cu baza. Şi de modul în care aceasta  este construită depinde ce putem  clădi pe ea, cât de multă siguranţă putem avea pe ce am  ridicat şi cum va rezista.

Dacă vreţi să aveţi copii extraordinari, dacă vreţi  ca ei să aibă  realizări care să le  aducă satisfacţii, încredere, trebuie să aibă  un fundament pe măsură,  care să reziste încercărilor morale şi tentaţiilor sociale. Acesta se poate realiza  numai cu ajutorul dumneavoastră, prin dragoste, comunicare, încredere, susţinere şi înţelepciune.

Dragi dascăli, 

Dumneavoastră vă revine misiunea de a continua ceea ce au început părinții, de a înălţa cu vocaţie, dăruire şi pasiune caractere puternice.

Dumneavoastră sunteți oamenii care ştiu că a educa înseamnă a vă ocupa de cel mai frumos domeniu, acela al cunoașterii. A educa înseamnă a forma oameni care gândesc. A educa înseamnă a deschide  ferestrele  emoţiei și ale inteligenţei. A educa înseamnă a fi un căutător care descoperă  comorile din inimile copiilor şi le scoate, cu măiestrie, la suprafaţă.

Dragi elevi,

Voi  reflectaţi  societatea în care trăiţi, dar  reprezentaţi şi  încununarea eforturilor părinţilor şi dascălilor voştri. Vouă vă revine datoria de a continua ceea ce ei au început, de a avea modele şi valori morale în viață, de a ajunge cât mai sus, dar mult mai important este să ştiţi cum  să ajungeţi: prin  muncă, perseverență, curaj și voință.

Sunt convins că numai împreună, prin colaborarea  şi comunicarea permanentă a părinţilor cu profesorii, prin implicarea activă a reprezentanţilor comunităţii vom reuşi în acest an şcolar să construim un edificiu puternic, să educăm copii şi tineri responsabili, motivaţi, optimişti, însetaţi de cunoaştere şi pregătiţi pentru viaţă. Mult succes!

Inspector şcolar general,

Prof. Dr. Răducu Popescu

Submit a Comment