Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Comunicate de presă

Proba scrisă la disciplina limba şi literatura română

1.07.2013

Luni, 1 iulie 2013, 6.437 de absolvenţi de clasa a XII-a din cei 6.714 de candidaţi înscrişi au susţinut proba scrisă la disciplina limba şi literatura română. La această probă, 21 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări): 4 candidaţi de la Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan”, 3 candidaţi de Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, 2 candidaţi de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”, 1 candidat de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol, 8 candidaţi de la Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti”, 2 candidaţi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna şi 1 candidat de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”.

În conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de  bacalaureat, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următorele  două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceştia vor relua integral examenul de  bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminaţi.

Marți, 2 iulie, se desfășoară proba la Limba și literatura maternă – 14 candidaţi, iar miercuri, 3 iulie, proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie. Examenul se încheie vineri, 5 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării –  proba E)d). Afișarea rezultatelor va avea loc în ziua de 8 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, de 8 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Contestațiile se vor soluţiona în intervalul 9-11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afișeze rezultatele finale.

Menţionăm că un elev care nu s-a prezentat la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.

Submit a Comment